SINAMICS G120 için SINAMICS Startdrive Devreye Alma Aracı Nasıl Kullanılır?

Bu yazımızda, SINAMICS Startdrive devreye alma yazılımı ile ilgili frekans dönüştürücülerin sıfırlanması ve IP adresinin ayarlanması konusu işlenmiştir.

SINAMICS Startdrive devreye alma yazılımının en son sürümü Web Sitesinden indirilebilir. Web sitesine gitmek için => TIKLAYINIZ

SINAMICS Startdrive, TIA Portal’a entegre bir araçtır ve yapısı ve kullanımında tanıdık TIA Portal’a karşılık gelir. SINAMICS Startdrive uzantısı, orada zaten desteklenen SINAMICS G120 frekans dönüştürücüler için verileri ve görünümleri içerir. Bu, frekans dönüştürücülerin kolay parametre atamasını ve devreye alınmasını sağlar. Teşhis ve sorun giderme için çok çeşitli işlevler ve yardımlar mevcuttur.

Frekans Dönüştürücülerin Sıfırlanması ve IP Adresinin Ayarlanması Nasıl Yapılır?

TIA Portal’da SINAMICS Startdrive ile frekans dönüştürücünün Kontrol Ün itesine doğrudan yeni bir IP adresi atanabilir. Kontrol Ünitesi şimdi sıfırlanabilir.

-> Bunun için çift tıklama ile açılan Totally Integrated Automation Portal seçilir.

(-> TIA Portalı V13)

-> Ardından -> “Çevrimiçi ve Teşhis(Online & Diagnostics)” öğesi seçilir ve -> “Proje görünümü(Project View)” açılır.

-> Proje ağacında -> “Çevrimiçi erişim(Online access)” altında bilgisayarının ağ kartı seçilir. -> “Erişilebilir cihazları güncelle(Update accessible devices)” tıklandığında, bağlı SINAMICS G120 frekans dönüştürücünün->Kontrol Ünitesinin IP adresi (önceden ayarlanmışsa) veya MAC adresi (IP adresi henüz atanmamışsa) görünür. -> “Çevrimiçi ve teşhis(Online & Diagnostics)” öğesi seçilir.

-> IP adresini yeniden atamadan önce PROFINET arabirim parametrelerinin sıfırlanması önerilir. Bunun için -> “PROFINET arabirim parametrelerinin sıfırlanması(Resetting the PROFINET interface parameters)” işlevi seçilir ve -> “Sıfırla(Reset)” üzerine tıklanır.

-> Gerçekten sıfırlanmak istenip istenmediği seçilir -> “Evet(Yes)” ile onaylanır.

-> Başarılı sıfırlama, -> “Bilgi(Info)” penceresindeki -> “Genel(Ganeral)” mesajlarında kontrol edilebilir.

-> Ardından bir kez daha frekans dönüştürücünüzün -> “Erişilebilir aygıtları güncelle(Update accessible devices)” ve ardından -> “Çevrimiçi ve Tanılama(Online & Diagnostics)” öğesi seçilir. IP adresinin atanması için -> “IP adresi ata(Assign IP Adress)” işlevi seçilir. Daha sonra şu IP adresini girilir: -> IP adresi(IP address): 192.168.0.6 -> Alt ağ maskesi(Subnet Mask): 255.255.255.0. -> “IP adresi ata(Assign IP Address)” tıklandığında bu yeni adres, frekans dönüştürücünün Kontrol Ünitesine atanır.

-> IP adresinin başarıyla atanmasından sonra, -> “Bilgi(Info)”-> “Genel(Genaral)” penceresinde bir mesaj olarak tekrar gösterilir.

-> Artık frekans dönüştürücüyü fabrika ayarlarına sıfırlamadan önce, frekans dönüştürücünün ->”Erişilebilir aygıtları güncelle(Update accesible devices)” ve -> “Çevrimiçi ve Tanılama(Online & Diagnostics)” öğeleri bir kez daha seçilmelidir. Frekans dönüştürücüyü fabrika ayarlarına sıfırlamak için -> “Yedekle/sıfırla(Backing Up and Reset)” altında -> “Fabrika ayarlarına sıfırla(Reset to factorry settings)” seçilir. ve-> “Başlat(Start)”a tıklanır.

-> “Fabrika ayarını EEPROM’a kaydet(Save factory settings to EEProm)” seçeneği seçilir, böylece fabrika ayarı parametreleri, eski bir projenin verileri değil, kapatıp açtıktan sonra EEPROM’dan cihazın RAM’ine yüklenir. Gerçekten sıfırlamak istenip istenmediği seçilir-> “OK” ile onaylanır.

Not: Frekans dönüştürücü fabrika ayarına getirildiğinde IP adresi ve alt ağ maskesi gibi iletişim ayarları korunur.

KAYNAKÇA:

https://new.siemens.com/global/en/company/sustainability/education/sce/learning-training-documents.html

HAZIRLAYAN: Mehmet Berat Şen

linkedin.com/in/mehmet-berat-şen-583108167

KURSLARIMIZ

BLOG KATEGORİLERİ

SON YAZILAR

Mesajınız için teşekkür ederiz. Size en kısa sürede ulaşacağız.
Mesajınızı gönderirken bir hata oluştu. Lütfen tekrar deneyin.

İletişim Bilgilerinizi Bırakın Biz Sizi Arayalım!

Sizin memnuniyetiniz, bizim mutluluğumuzdur…

Mesajınız için teşekkür ederiz. Gönderildi.
Mesajınızı gönderirken bir hata oluştu. Lütfen tekrar deneyin.